به گزارش خبرگزاري مهر، سودانيها فعاليتهاي خاصي در اين روز انجام مي دهند كه برخي از آنها ميراث گذشتگان و آباء و اجداد آنها به شمار مي رود، آنها در عيد سعيد فطر به ميادين بزرگ و خيابانهاي اصلي شهرها مي آيند، گروهي نيز موسيقي اصيل محلي را اجر مي كنند و دهها بلكه هزاران كودك از فرزندان منطقه در اين ضيافت شركت كرده و در اجراي اين موسيقي محلي بزرگان را ياري مي كنند.
در اين جشن قبايل مختلفي در سودان شركت مي كنند كه هر يك به هنرنمايي پرداخته و هنرهاي خود را كه از گذشتگان آموخته اند، اجرا مي كنند، اين هنرنمائي ها شامل رقصهاي محلي و قبيله اي به سياق گذشته، بازي با چوب، آتش بازي و اجراي موسيقيهاي خاص مي باشد.
قبل از فرا رسيدن عيد سعيد فطر كودكان با خريد لباسهاي جديد و نو خود را آماده مي كنند، آنها در اين ايام بيشتر از بزرگترها شاد و خوشحال هستند. اين مسرت كودكان به حدي است كه آنها اولين كساني هستند كه به منظور تماشاي برنامه هاي خاص عيد فطر از منازل خارج مي شوند، كودكان سوداني ارادت خاصي به ماه رمضان دارند به طوري كه از سن 7 سالگي روزه گرفته و اين ماه را بسيار مبارك مي دارند.
در اين ايام زنان خانه دار خانه هاي خود را تميز و مرتب كرده، به بهترين وجه خانه هاي خود را آراسته و مزين مي كنند، لباس نو مي پوشند و خود را براي آمدن ميهمانان آماده مي كنند، چرا كه اين روز بسيار خوش يمن است و ميهماناني كه تا به حال به خانه هاي آنها نيامده اند و يا سالي يكبار مي آيند، تنها در اين روز به خانه هاي آنها رفت و آمد مي كنند.
زنان خانه دار منازل خود را با عطرهايي خوشبو معطر كرده و برخي از گياهاني را كه ميراث گذشتگان آنهاست دم كرده تا بوي آن در فضاي خانه پخش شود، زيرا آنها اعتقاد دارند كه اين بخور ارواح خبيثه و زيانهاي ناشي از وجود آنها را دور مي كند.
سودانيها در اين روز صبح زود از خواب بيدار مي شوند، به ميادين بزرگ مي آيند، لباسهاي سفيد خود را مي پوشند و نماز عيد فطر را در يك تجمع گسترده ديني و روحاني برپا مي دارند، آنها بر حفظ سنن اوليه آباء و اجدادي خود بسيار تأكيد دارند و از عادات اجدادي آنهاست كه نماز عيد را با لباسهاي سفيد در ميادين بزرگ بخوانند.
نظر شما